Cstan98 Zen Stories - Japanese Masters

Version2 2019.12.28



Japanese Zen Masters Stories.

Zen Stories from Japanese Zen Masters.

  1. Beautiful Female River.

    Japan. Zen Master with Little Disciple crossing river. Meet beautiful Female. Wanting to cross. Zen Master: "Madam. Can I carry you across?" So carry across. For 3 days/nights disturbed. Little Disciple finally asks Zen Master: "Monks are not suppose to touch females. Why You carry that Female across river?" Answer: "I leave Her behind at that river. Why You still carry Her for 3 days/nights?"

    (*what done already done. Don't carry them all these years. Especially. When what done is not being done.)

  2. Clean The Garden.

    Japan. Student asks Zen Master: "what is Zen?" Answer: "You go sweep the garden duties first."

    (*it is impossible to know Higher Level Things. Unless You are able to Perfect Do Your Present Level Things.)

  3. Coming Out.

    Japan. Widow has been feeding Monk for 3 years in backyard hut. As Test. Send beautiful female to hug. Ask: "what you feel?" The reply: "feel like deadwood." Widow burn hut in fire: "I have been feeding a deadwood for 3 years." If Panda: "don't do that. It is coming out."

    (*sorry x-rated Old-Buddha tells x-rated Zen stories.)

  4. Eat Sleep.

    Japan. Student asks Zen Master: "what You do each day?" Answer: "eat sleep like You. Except with Controlled Thoughts."

    (*it is all at the Zen Thinkings Level.)

  5. Either Listening/Talking.

    Japan. Zen Master: "you are. Either 1 listening ear. Or 1 talking mouth."

    (*for engaging/interesting Zen Conversations. Best is 50% listening/talking.)

  6. Every Leaf Fall At Right Places.

    Japan. Zen Master: "every leaf falls onto the Right Places."

    (*GOD is never wrong.)

  7. Everyday Good Day.

    Japan. Zen Master: "everyday is a Good Day."

    (*once You reach a Very High Perfect Level. Even 06/06/666666 is also a Good Day like Everyday.)

  8. Go Drink Tea.

    Japan. Student asks Zen Master: "what is Zen?" Answer: "You go & drink tea."

    (*because You ask for Higher Levels.)

  9. Go Hell.

    Japan. Student asks Zen Master: "after You die. Where You go?" Answer: "to Hell to teach You."

    (*sometimes GOD sends You to Hell Pane for Teachings Purposes. Don't You think Heaven Soldiers/Old-Buddha are most needed down there. Cstan98 No False Stroke No Waste Movement = do not enter purposely + You are bound to make errors unintentionally when We fight with too many transactions + even JESUS CHRIST is down there for 3 days + why You scare if You reach Archangel Old-Buddha Level.)

  10. I Am Rains.

    Japan. Student asks Zen Master: "do You hear the rains outside." Answer: "I am Rains."

    (*do You merge with Zen as One.)

  11. It Soon Pass.

    Japan. Student asks Zen Master: "why meditation. My heart so disturbed." Answer: "it soon pass." Student another day: "now I am so happy in meditation" Answer: "it soon pass."

    (*enjoy the moment.)

  12. Legs Follow Winds.

    Japan. The student A challenges Student B: "where are You going?" Answer: "where the winds bring my legs."

    (*when You merge with Zen as One. Sometimes You do not know tomorrow.)

  13. More Beautiful Than Flowers.

    Japan. Steward to Owner: "where are the flowers You say You are going out to buy?" Answer: "I buy somethings more beautiful. (Give donate money to a poor Filial Female.)"

    (*are You able to Zen Talk?)

  14. Not Connected.

    Japan. Student asks Zen Master: "where is feast music You go just now?" Zen Master: "it is not even connected."

    (*Zen. Modern term = Mindfulness. It is about awareness of every tiny thought.)

  15. One Step Forward. One Step Backward.

    Japan. Zen Master to All Student: "what happens if You cannot step forward. Cannot backward or canoot stay same place? Answer: You forward + then backward to original area."

    (*sometimes Best Place is Original Place.)

  16. Rotten Tree Zen Master.

    Japan. A zen master is bad. When there is rotten tree in front of his temple. Everyone calls him rotten tree zen master. The he so fed up. Dig up the whole tree. Everyone calls him unrooted rotten tree zen master. Plant a flower in the empty hole. Everyone calls him flower in hole unrooted rotten tree zen master.

    (*when People don't like you. They hate all your things. When People like You. They love all your things. Change Your Heart. Not your things.)

  17. Show Me Respect.

    Japan. The rebellious people to Zen Master: "show me why I must show respect to Zen Masters?" They are not basically wrong. Respect is to be earned. Not given.

    (*for Zen Master Panda. The me plays with you. Until you are scare. Just try lah.)

  18. Tea Cup Full.

    Japan. Student to Zen Master: "tea cup is full. Why You still keep pouring?" Answer: "it is like You. So full of things that nothing more can go in."

    (*do You waste cheap resources. Like tea to guide Your Students?)

  19. Too Big/Small.

    Japan. Student asks Zen Master: "how big is Zen?" Zen Master: "so big. It is everywhere. (Universe is it.)" Student: "how small is Zen?" Zen Master: "so small. It is everywhere. (Each tiny electron is it.)"

    (*how big is Panda talks c in this Website? So big. It takes forever & ever to write finish. How small? So small. That is why it is called singing songs/talking c.)

  20. What Is Time?

    Japan. Zen Master always puts up one finger. To remind all Disciples what is time?

    (*time is that moment.)

  21. Who Is Stopping You?

    Japan. Student: "I want to do something?" Zen Master: "who is stopping You? Only You can stop Yourself from doing."

    (*You cannot blame o/Others for not accomplishing things You want to accomplish.)

  22. Wronged.

    Japan. Zen Master is wronged 15 years that pregnant female Child is His. After 8 years. Real parents approach Him to have back. Answer: "please tell Everyone to unwrong the wrong."

    (*We are called to clarify slanders. If people admit mistakes.)



**Cstan98 Core Zen Stories Topics:

Go To Cstan98 Zen Stories - Animals

Go To Cstan98 Zen Stories - Army Generals

Go To Cstan98 Zen Stories - Army Soldiers

Go To Cstan98 Zen Stories - Army Wars

Go To Cstan98 Zen Stories - Buddha 佛故事

Go To Cstan98 Zen Stories - Business Cases

Go To Cstan98 Zen Stories - Business Products

Go To Cstan98 Zen Stories - China History Qin

Go To Cstan98 Zen Stories - China History Zhou

Go To Cstan98 Zen Stories - Chinese Master Hui Neng 六祖慧能故事

Go To Cstan98 Zen Stories - Chinese Masters

Go To Cstan98 Zen Stories - Chinese Proverbs 华语成语俗语谚语

Go To Cstan98 Zen Stories - Christian Angels

Go To Cstan98 Zen Stories - Christian Boring Sermons

Go To Cstan98 Zen Stories - Christian GOD

Go To Cstan98 Zen Stories - Christian Heaven

Go To Cstan98 Zen Stories - Christian HOLY SPIRIT

Go To Cstan98 Zen Stories - Christian Missionary

Go To Cstan98 Zen Stories - Christian Prayers

Go To Cstan98 Zen Stories - Christian Revivals

Go To Cstan98 Zen Stories - Country Female Agents

Go To Cstan98 Zen Stories - Emperors

Go To Cstan98 Zen Stories - Family Couples

Go To Cstan98 Zen Stories - Family Kids

Go To Cstan98 Zen Stories - Family Parents

Go To Cstan98 Zen Stories - Ghosts

Go To Cstan98 Zen Stories - Great Men

Go To Cstan98 Zen Stories - GUAN YIN

Go To Cstan98 Zen Stories - Heaven Tao 一贯道故事

Go To Cstan98 Zen Stories - Homeless

Go To Cstan98 Zen Stories - Japanese Master Yi Xiu 一休禅师故事

Go To Cstan98 Zen Stories - Japanese Masters

Go To Cstan98 Zen Stories - Japanese Ninja

Go To Cstan98 Zen Stories - Japanese Samurai

Go To Cstan98 Zen Stories - Jokes

Go To Cstan98 Zen Stories - Jokes Minions

Go To Cstan98 Zen Stories - Jokes Pun Me

Go To Cstan98 Zen Stories - Judges

Go To Cstan98 Zen Stories - Medicine

Go To Cstan98 Zen Stories - Mindfulness

Go To Cstan98 Zen Stories - My Life

Go To Cstan98 Zen Stories - No Adultery

Go To Cstan98 Zen Stories - Professors

Go To Cstan98 Zen Stories - Sex

Go To Cstan98 Zen Stories - Singapore

Go To Cstan98 Zen Stories - Students

Go To Cstan98 Zen Stories - Taoist Master Chuang Zi 庄子故事

Go To Cstan98 Zen Stories - Taoist Master Lao Zi 老子故事

Go To Cstan98 Zen Stories - Trillionaires

Go To Cstan98 Zen Stories - Wisdom



Go To Cstan98 Zen Stories Section

Go To cstan98.com.sg Homepage



**Cstan98 Official Topics:

(For informations.)

Serious Cultivators To Memorize

Official Accountings

Official Amazon Kindle Ebooks

Official Certifications

Official Photos

Privacy Policy

Spending Plans

Standard Email Replies

Terms Of Service

website-master-style.css

sitemap.xml